Haptonomie is de wetenschap van het menselijk gevoel en gevoelsleven, kortweg de wetenschap van de affectiviteit. Haptonomie is een algemeen menselijke benaderingswijze waarbij de mens wordt aangesproken op zijn mogelijkheden tot zijn eigen weg in het leven te gaan en wordt aangesproken en gerespecteerd als de zelfverantwoordelijke mens die hij is. Lees meer

Wat wij doen

Psychotrauma en
begeleiding

Gevoelens die optreden na een schokkende gebeurtenis kunnen diep ingrijpen in het leven van alledag. Ze kunnen invloed hebben op uw functioneren, concentratie en motivatie en halen u uit uw balans. Soms kan uw eigen veerkracht niet toereikend zijn. Het Zeeuws Kollektief voor Haptonomie begeleidt mensen met de verwerking van deze schokkende gebeurtenissen. Wij kunnen u hiervoor verschillende therapie├źn en begeleiding aanbieden.
Lees meer

Psychosociale
hulpverlening

Pijn, verdriet, angst en onzekerheid willen we liever niet laten zien of voelen. We stoppen het weg. Een gevolg kan zijn dat u niet meer voelt wat uw grenzen zijn. U voelt zich onzeker en raakt sneller uit evenwicht. Met haptonomische begeleiding zoeken we waarom dit gebeurd en wat uw eigen mogelijkheden zijn om anders met problemen en situaties om te gaan.
Lees meer

Zwangerschaps-
begeleiding

De relatie tussen ouder en kind kan al voor de geboorte worden opgebouwd en verdiept. Haptonomische begeleiding versterkt de ouder kind relatie en zorgt voor een betere hechting. Ook na de geboorte wordt de band versterkt en leren we je je kindje zo aan te spreken dat het zich makkelijker ontwikkelt als een zelfstandig wezen.
Lees meer