Psychosociale hulpverlening

Haptotherapie

In onze maatschappij zijn wij er gaandeweg meer en meer aan gewend geraakt dat gevoelens zoals b.v. pijn, verdriet, angst en onzekerheid liever niet gezien worden door onze omgeving en vaak ook niet door onszelf. We stoppen deze gevoelens weg en doen onszelf anders voor dan we ons werkelijk voelen.
Ook wordt het steeds moeilijker emoties en gevoelens voor onszelf herkenbaar te houden waardoor we het contact met onszelf en onze omgeving dreigen te verliezen. 

Een gevolg hiervan kan zijn dat u niet meer voelt wat uw eigen grenzen zijn, dat u onzeker wordt en/of sneller uit uw evenwicht raakt en dat het moeilijker wordt uw leven in te richten op de wijze die u zelf wenst.
De kans bestaat dan dat u zich steeds meer gaat richten naar wat anderen van u vragen (aanpassen) waardoor u steeds meer van uzelf vervreemdt.

 

Enkele mogelijke indicaties:

- Tijdelijk overbelast zijn, overspannen zijn, stress, burn-out.
- U weet waar uw problemen mee te maken hebben of waar ze vandaan komen maar dat verandert voor u te weinig.
- Opnieuw uw evenwicht vinden na een schokkende gebeurtenis.
- Rouwverwerking.
- Problemen in relatie tot anderen.
- Omgaan met ziekte en/of operatie.
- Etc.‚Äč

 

De haptonomische begeleiding is erop gericht vanuit veiligheid gevoelsmatig te ontdekken welke redenen ten grondslag kunnen liggen aan uw hulpvraag en welke eigen mogelijkheden u heeft om anders met problemen en situaties om te gaan.