Terug naar media overzicht
Omroep Zeeland TV

Over leven

Over Leven

Het zal je maar gebeuren: eetstoornissen, een tragisch ongeval, kindermishandeling. Stuk voor stuk gebeurtenissen die diep ingrijpen op een mensenleven. Waar kun je dan terecht voor hulp en ondersteuning? Daarover gaat de nieuwe televisieserie Over Leven. In de programmareeks staat het verhaal van Zeeuwen die dankzij hulpverlening hun leven weer op de rit hebben gekregen centraal.

De programmaserie Over Leven is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject tussen Omroep Zeeland en de hbo-opleiding Social Work van de Academie voor Zorg & Welzijn van de HZ. Ook zijn verschillende hulporganisaties betrokken geweest bij de totstandkoming van de serie, zoals Slachtofferhulp, Bureau Jeugdzorg, Mee Zeeland en Emergis. De serie gaat over mensen in Zeeland die vanuit verschillende invalshoeken een beroep hebben gedaan op psycho-sociale hulpverlening.

Presentatie en interviews zijn in handen van Luuc Smit, docent psychotrauma aan de HZ. De serie wordt geproduceerd door Peter van den Assem van Marea Media.

Aangesloten bij BALC